Aardappelziekte zorgt er voor dat het loof van de aardappelplanten volledig gaan afsterven. Hierdoor kunnen er vaak niet veel aardappelen geoogst worden. Bovendien worden de knollen ziek waardoor deze niet meer voor consumptie kunnen dienen. Deze ziekte kan ook nog optreden tijdens het bewaarproces.

Aardappelziekte herkennenAardappelziekte bestrijden

Je kan de aardappelziekte duidelijk herkennen aan de zwarte en bruine vlekken die op het blad te zien zijn. Soms kunnen er bij vochtige omstandigheden ook witte schimmels optreden onderaan het blad. Aan de stengels kan je deze ziekte ook vaak herkennen, rondom de bladoksels zie je dan bruinzwarte vlekken. De knol zelf krijgt een roestbruine kleur met plekjes die nog gezond zijn. Na een tijd is de knol helemaal rot.

Aardappelziekte bestrijden of voorkomen?

De meeste bestaande producten worden gebruikt als preventief middel tegen de aardappelziekte en dient dus om de aardappelziekte te voorkomen. Enkele producten zijn Infinito Garden, Revus Garden, etc. Vandaar ook ons motto: 'Beter voorkomen dan genezen'. Er zijn enkele krachtigere middelen die de ziekte gaat tegengaan. Proxanil Garden staat hier om bekend. Deze zorgt ervoor dat de aardappelplaag zich niet verder kan ontwikkelen of kan kiemen!